МЗС добиватиметься повного ембарго на російські газ та нафту

Share

Подальшим пріоритетом санкцій проти Росії є повне ембарго на газ та на нафту у поєднанні з повним відключенням російської фінансової системи від світової

Про це повідомив спеціальний представник Міністерства закордонних справ України з питань санкційної політики Олексій Макєєв, передає «Європейська правда».

«Нашими наступними пріоритетами я бачу три. Перше – це продовження енергетичних санкцій. Другий момент – це фінансові санкції. Повне ембарго на газ і на нафту в поєднанні з повним відключенням російської фінансової системи від світової фінансової системи здатне завдати шаленої шкоди російській економіці», – сказав Макєєв.

Він зазначив, що другим пріоритетом є розширення персональних санкцій на всіх тих, хто є співучасником злочину агресії та сприяв здійсненню військових злочинів.

Макєєв зазначив, що МЗС пропонує партнерам запровадити санкції проти понад 12 тис. фізичних осіб та понад 3 тис. юридичних осіб.

«Наші подальші переговори з партнерами – це буде визначення пріоритетів серед цих фактично 15 тис. фізичних та юридичних осіб», – пояснив він.

Макєєв повідомив, що третім пріоритетом буде проведення «дуже важливої ??копіткої роботи з метою того, щоб закрити всі шпарини, через які Росія та її контрагенти намагаються оминати санкції».

За словами спецпредставника МЗС, санкційна коаліція проти РФ налічує понад 40 держав світу, зокрема Україну.

Нагадаємо, Рада ЄС затвердила шостий пакет економічних і персональних санкцій, спрямованих проти РФ і Білорусі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom