Угорщина не бачить альтернативи газу з РФ, – МЗС

Share

Угорщина не бачить альтернативи для імпорту газу з Росії, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто під час Бакинського енергетичного форуму

«85% споживаного газу в Угорщині припадає на російський. Це пов'язано з інфраструктурою та наявністю газу. Тому ми до цього питання підходимо прагматично», – сказав Сіярто, передає Інтерфакс-Україна.

Міністр наголосив, що поки не буде розширено пропускну спроможність газопроводу TANAP (проходить з Азербайджану через Грузію та Туреччину до грецького кордону, потужність 16 млрд кубометрів на рік), про альтернативу говорити не доводиться.

«Поки не буде збільшено пропускну спроможність трубопроводу ТANAP і не вкладено інвестиції, альтернативні джерела постачання для нас виглядають нереальними», – додав очільник МЗС Угорщини.

Раніше Сіяйрто заявляв, що Угорщина у 2023 році може розпочати закупівлю газу в Азербайджану у незначних обсягах.

Нагадаємо, лідери ЄС на саміті, який триває 30-31 травня, ухвалили політичне рішення про запровадження нафтового ембарго проти Росії. Шостий пакет санкцій Європейського Союзу передбачає обмеження щодо 80 російських олігархів.

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає також і ембарго на постачання в ЄС газу з Росії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom