ОПЕК може виключити Росію з нафтової угоди через санкції, – ЗМІ

Share

Деякі члени ОПЕК розглядають можливість призупинення участі Росії в угоді з видобутку нафти, оскільки західні санкції та часткове ембарго в Європі починають підривати здатність Москви видобувати більше нафти

Відмова Росії від цілей щодо видобутку нафти потенційно може відкрити шлях для Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів та інших виробників в ОПЕК, щоб видобувати значно більше нафти, оскільки вторгнення РФ в Україну призвело до зростання цін на нафту вище $100 за барель, пише WSJ, передає «Бізнес.Цензор».

Росія, один з трьох найбільших виробників нафти у світі, торік домовилася з ОПЕК і дев’ятьма країнами, які не входять до ОПЕК, про щомісячне збільшення обсягу видобутку нафти, але тепер очікується, що її видобуток у цьому році впаде приблизно на 8%.

13 членів ОПЕК і 10 країн-виробників, що не входять до організації, включно з РФ, мають зустрітися 2 червня. Тоді мають схвалити збільшення щомісячного видобутку нафти, щоб поступово повернутись до пандемічного рівня. 

Нагадаємо, лідери країн Євросоюзу домовилися про часткову заборону на імпорт російської нафти й інші обмеження в рамках шостого пакета санкцій проти Росії. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom