Варшава пропонуватиме Україну для вступу до МЕА

Share

Варшава має намір запропонувати Україну для вступу до Міжнародного енергетичного агентства на найближчій зустрічі організації в Парижі

Про це повідомила міністр клімату та довкілля Польщі Анна Москва в інтерв'ю виданню BiznesAlert, передає Інтерфакс-Україна.

«Польща хоче представити Україну Міжнародному енергетичному агентству на наступній зустрічі в Парижі. Для початку, ми хотіли б повідомити про неї як спостерігача. У нас вже є підтримка голови МЕА», – повідомила Москва.

Вона зазначила, що наразі Польща веде переговори щодо імпорту електроенергії з України.

Міністр також повідомила, що республіка продовжує постачання нафтопродуктів до України, проте вже на комерційній основі.

«На початку війни і після бомбардувань НПЗ ми відправляли паливо безоплатно. Зараз це комерційне постачання Orlen, яке потребує великих логістичних витрат», – повідомила міністр.

МЕА було створено країнами ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку) у 1974 році для допомоги в координації колективного реагування на серйозні перебої у постачанні нафти. Державами-учасницями є США, Велика Британія, Австралія, Австрія, Японія, Південна Корея, Бельгія, Канада, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Литва, Люксембург, Мексика, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Нідерланди, Туреччина. Асоційовані члени МЕА – Аргентина, Бразилія, Китай, Єгипет, Індія, Індонезія, Марокко, Сінгапур, ПАР, Таїланд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom