Кабмін передав «Нафтогазу» арештовані облгази Фірташа

Share

Кабінет міністрів передав в управління державній компанії «Чорноморнафтогаз», що входить до групи «Нафтогаз», заарештовані активи, які суд раніше передав Нацагентству з питань корупційних активів

У розпорядженні Кабміну від 28 травня зазначено, що вичерпний перелік переданих активів має бути наведений у додатку, однак він не опублікований, передає «Бізнес.Цензор».

Водночас у розпорядження зазначається, що рішення про їх передачу «Чорноморнафтогазу» ухвалено «з метою запобігання ризику виникнення надзвичайної ситуації в енергетичній сфері» на прохання АРМА та Міністерства енергетики.

«Чорноморнафтогазу», Міністерству енергетики та Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, доручено «вжити відповідно до законодавства всіх дієвих заходів, спрямованих на запобігання ризику збою та/або переривання функціонування активів, що може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій».

Раніше суддя Печерського суду Києва передав в управління АРМА арештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем, більшість з яких контролювали структури Дмитра Фірташа.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom