Туреччині передали список кораблів, якими РФ вивозить з України крадене зерно

Share

Список кораблів, якими Росія намагається вивезти в інші країни та продати крадене в Україні зерно та інші товари, передали раднику президента Туреччини

Про це повідомив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв за результатами зустрічі з головним радником президента Туреччини Реджеп Тайїпа Ердогана Ялчином Топчу та головою комісії з питань національної оборони Великих національних зборів (парламенту) Туреччини Фейзі Бердібеком в Анкарі, передає Укрінформ.

«Одне з обговорюваних питань було пов’язане з тим, що, за нашою інформацією, даними української розвідки, Росія крадену на окупованих територіях пшеницю та інші товари, провозить у тому числі через порти Туреччини. Хоча чотири роки тому було ухвалене рішення, що ніякі кораблі, що відвідують порти на окупованих територіях, в першу чергу маються на увазі порти в Криму, не можуть прийнятися та обслуговуватися в портах Туреччини», – сказав Джемілєв за результатами зустрічі.

Джемілєв повідомив, що Туреччині передали список кораблів, які вивозили крадену пшеницю з Херсонської області через Севастополь, а потім порти Туреччини та намагалися продати Туреччині, Сирії та Єгипту.

«Ми домовилися, що вони візьмуть це під контроль», – розповів лідер кримськотатарського народу.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти вкрали майже пів мільйона тонн зерна із тимчасово захоплених територій України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom