Допомоги партнерів Україні буде достатньо для фінансової стабілізації – нардеп

Share

Міжнародної фінансової допомоги, яка надається Україні на потреби фінансової стабілізації під час війни, буде достатньо для покриття поточних потреб, вважає народна депутатка Анна Пуртова, яка є головою підкомітету з питань державних інвестиційних проєктів Комітету ВРУ з питань бюджету. Таку думку вона висловила під час дискусії «Післявоєнна відбудова України. Ідеї та інструменти», організованої Київським міжнародним економічним форумом у Києві 27 травня.

«Грошей буде достатньо. Їх дійсно вистачить на все. Головне, їх вірно розподілити, щоб вистачило всім. На сьогодні вже є офіційні домовленості про те, що до травня ми отримаємо 9 мдрд євро від ЄС. Наступна сума буде до кінця серпня – це ще 9 млрд. Це лише на фінансову стабілізацію. Це більш менш та сума, якої нам буде достатньо», – зазначила вона.

Допомога партнерів також дозволить уряду направити частину суми на поповнення золотовалютних резервів, додала Пуртова.  

На думку депутатки, Україна і в майбутньому не матиме проблем із залученням фінансів, зокрема, на відновлення країни, попри зростаючу конкуренцію за капітал у світі через загрози нових криз, викликаних наслідками війни Росії проти України.

«Я вважаю, що ми тут ні з ким не конкуруємо. У нас війна. Захід – це наш тил. Давайте згадаємо наш 2008 рік, 1998 рік. У МФВ завжди є напрацьовані програми, наприклад, Stand By для допомоги урядам у часи економічних труднощів. Вони (МВФ – ред.) врятували нас тоді, і зараз врятують інші країни. У нас війна, і всі повинні про це пам’ятати. Тому про якусь конкуренцію тут я би не турбувалася», – зазначила Пуртова.