Сербія домовилася про новий газовий контракт із РФ

Share

Росія продовжить постачати газ до Сербії. Про це домовилися під час телефонної розмови 29 травня президент Сербії Олександр Вучич та президент РФ Володимир Путін

За підсумками бесіди Вучич заявив, що погодив із Путіним новий контракт на постачання російського газу терміном на три роки, а не на кілька місяців, як раніше, передає «Кореспондент».

«Я зараз не можу озвучити ціну на газ, усі деталі будуть узгоджені з «Газпромом», – сказав він. При цьому сербський президент зазначив, що це буде найсприятливіша ціна на території Європи.

У свою чергу сербський телеканал РТС повідомляє, що пізніше Вучич пояснив, що ціна за газ для Сербії, за його даними, становитиме від $310 до $408 за тисячу кубометрів. З розрахунку необхідних Сербії 2,2 млрд кубометрів – це найкраща ціна на газ у Європі, зазначив президент Сербії.

Термін чинного досі договору на постачання Сербії російського газу спливає 31 травня. Вучич повідомив також, що обговорив із президентом Росії розширення можливостей щодо зберігання газу на території Сербії.

Кремль підтвердив, що, відповідно до домовленості лідерів двох країн, «Росія й надалі безперебійно постачатиме природний газ до Сербії».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom