Японія дасть Україні $166 млн екстреної грантової допомоги

Share

Уряд Японії ухвалив рішення щодо виділення екстреної грантової допомоги на суму близько $166 млн у відповідь на потребу України в гуманітарній підтримці

Про це повідомило посольство Японії в Україні, передає Бізнес.Цензор.

«У відповідь на запит посольства України в Токіо через управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) буде надано допомогу для транспортування протипожежного обладнання та пристроїв зв'язку, ліків, медичних товарів тощо, які терміново потрібні в Україні», – сказано в повідомленні.

Раніше віце-міністр сільського, лісового та рибного господарства Японії Такебе Арата в Польщі передав представнику українського уряду продовольчу допомогу від Японії. Для підтримки України та сусідніх країн було виділено екстрену гуманітарну допомогу на загальну суму близько $200 млн.

Крім того, Японія оголосила про виділення фінансової допомоги (всього $600 млн) для підтримки української економіки, а також грантової допомоги за «Програмою економічного та соціального розвитку» (300 млн єн) для зміцнення системи охорони здоров’я шляхом надання медичного обладнання.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom