Китай закрив небо для Boeing та Airbus російських авіаперевізників

Share

Китай закрив повітряний простір для літаків Boeing та Airbus російських авіаперевізників, зареєстрованих у двох юрисдикціях, повідомляє РБК із посиланням на джерела

За даними одного з джерел, у травні авіавлада Китаю попросила всі авіакомпанії актуалізувати електронні досьє (відомості про літаки, власників авіакомпаній, договори на наземне обслуговування). Запит таких портфоліо — стандартна процедура, але нещодавно в Китаї її скорегували.

Коли росіяни оновили інформацію, влада Китаю запросила підтверджуючі дані, що імпортні літаки російських перевізників офіційно зняті з реєстрації за кордоном. Таких документів авіакомпанії надати не змогли. Тому китайська авіавлада відмовила в польотах на таких літаках, дотримуючись міжнародного авіазаконодавства.

Крім того, за словами джерела, зараз вимоги щодо «чистоти» літаків з точки зору реєстрації висувають й інші країни — як приклад він навів Туреччину, яка відмовляє у дозволах на польоти в країну або через її повітряний простір літакам «з подвійною реєстрацією» (примусово зареєстрованим у РФ).

Інший співрозмовник у російській авіакомпанії підтвердив, що без сертифікату про дереєстрацію повітряні судна не допускаються до польотів до Китаю.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom