Україні необхідно відновити понад 200 підприємств, – Шмигаль

Share

Україна має пройти кілька етапів для побудови нового європейського майбутнього

На першому етапі необхідно відновити понад 200 підприємств, 12 аеропортів та більш як 1 тис. навчальних закладів, а також інших зруйнованих об'єктів інфраструктури, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Інтерфакс-Україна.

«Перший – відновити понад 200 заводів та великих підприємств, 12 аеропортів та понад 1000 навчальних закладів, а також майже 300 мостів та шляхопроводів, які були пошкоджені, зруйновані або захоплені внаслідок бойових дій через війну Росії проти України», – сказав він під час дискусії в Українському домі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Шмигаль додав, що під час бойових дій пошкоджено близько 25 тис. км доріг, зруйновано 40 млн кв. м житлового фонду. Водночас збитки не є остаточними, їхні розміри зростають із кожним днем війни, яку розв'язала Росія, наголосив прем'єр.

За його словами, збитки економіці України від російської війни сягнули $600 млрд. Шмигаль закликав міжнародних партнерів фінансово підтримати відновлення України через фонд United24, а головне – сприяти конфіскації заморожених російських активів, щоб вони могли бути використані на користь України.

Україна створила фонд United24 для відновлення країни після військової агресії Росії та оцінює його необхідні обсяги у $600 млрд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom