Sinosteel уклала угоду на $680 млн про розробку родовища залізної руди в Камеруні

Share

Уряд Камеруну підписав угоду з видобутку високоякісної залізної руди на 675,96 мільйонів доларів з Sinosteel Cam S.A., дочірньою компанією однієї з найбільших гірничо-добувних корпорацій, державної Sinosteel Corporation Limited, пише Reuters.

Sinosteel Cam розроблятиме родовище залізної руди Lobe в центральноафриканській країні, допомагаючи Китаю диверсифікувати свої джерела постачання залізної руди, оскільки китай веде торгову війну з Австралією, що раніше була одним із найбільших постачальників сировини.

Відповідно до конвенції про видобуток корисних копалин, укладеної 6 травня на строк у 20 років, китайська компанія має на меті видобувати 10 мільйонів тонн руди на рік із вмістом заліза 33%. Після подальшого збагачення компанія отримуватиме 4 мільйони тонн руди з вмістом заліза 60%. Цю продукцію вже планують експортувати.

Реалізація проекту передбачає 30% самостійного фінансування, ще 70% покриють банківські кредити. Sinosteel побудує збагачувальну фабрику та систему транспортування руди до порту, термінал у порту та електростанцію, йдеться в конвенції.

Шахта Lobe, що знаходиться в 200 кілометрах на південний схід від економічної столиці Дуали і в 40 км від портового міста Крібі, містить 632,8 мільйона тонн залізної руди.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom