Зеленський пропонує побудувати ще одну «Мрію»

Share

Президент Володимир Зеленський заявив про намір збудувати ще один літак «Мрія». Проект присвятять пам'яті льотчиків, які загинули на війні і, зокрема, при обороні Маріуполя

Про це Зеленський заявив під час онлайн-зустрічі з українськими студентами, передає Інтерфакс-Україна.

Глава держави нагадав, що раніше була ідея збудувати другий екземпляр цього унікального літака.

«Ми хотіли побудувати його, нам треба було $800 млн. Я звертався до президента Туреччини з пропозицією побудувати другу «Мрію», але грошей ми не знайшли», – сказав він.

«Але в цьому разі це питання не грошей, це питання амбіцій. До нас звертався «Укроборонпром», колектив «Антонова». Це питання іміджу нашої держави та всіх чудових професійних льотчиків, які загинули на цій війні», – наголосив Зеленський.

Він назвав їх «героїчними людьми».

«Скільки вони зробили, сьогодні вже можна сказати, скільки вони зберегли життя людей, що залишилися в Маріуполі, особливо на «Азовсталі»… Скільки льотчиків віддали своє життя, щоб привезти туди все, починаючи від зброї, закінчуючи водою. І скільки поранених вони звідти забрали. Велика кількість цих людей героїчно загинула», – сказав президент.

«Побудувати «Мрію» заради пам'яті героїв – правильна державна позиція», – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо,27 лютого внаслідок повітряної атаки російських військ на аеропорт «Гостомель» під Києвом був спалений один з найбільших і найпотужніших літаків у світі українського виробництва Ан-225 «Мрія».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom