Попит на труби у Америці збільшив дохід французької Vallourec на третину

Share

Французький виробник сталевих труб Vallourec за підсумками 1 кварталу 2022 року збільшив дохід у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 30,5%, до 916 млн. євро, за рахунок збільшення продажів нафтогазових труб у Північній Америці

Згідно звіту компанії, квартальні продажі нафтогазових труб зросли на 51,7%, до 623 млн. євро, через зростання цін та обсягів у Північній та Південній Америці. При цьому дохід у таких регіонах як Європа, Близький Схід та Африка незначно знизився.

Проте показник EBITDA у 1 кварталі скоротився на 44%, до 45 млн. євро, через закриття залізорудної шахти Pau Branco у Бразилії через аварію. Без цього фактору EBITDA складав би 130 млн. євро. Відповідно, чистий збиток Vallourec за квартал становив 35 млн. євро, що на 62% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Vallourec вважає, що в світі є потенціал для подальшого зростання обсягів буріння, оскільки поточна кількість бурових установок складає лише 78% від рівня до COVID. Ця ситуація дуже сприяє ринку OCTG, особливо в Північній Америці. На Близькому Сході також спостерігається висока активність, особливо в ОАЕ та Іраку. Північна Африка демонструє потужне зростання, ринкові умови в Південній Америці залишаються стабільними.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom