Дефіцит бюджету України щомісяця складає близько $5 млрд, – Шмигаль

Share

Щомісяця дефіцит українського бюджету складає близько $5 млрд, тому для України надзвичайно важлива фінансова підтримка

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу у сесії за участі міністрів фінансів країн «Великої сімки» 19 травня, передає прес-служба Кабміну.

«Сьогодні ми закликаємо країни «Великої сімки» надати Україні термінове фінансування для оперативних потреб бюджету. Нам потрібні щонайменше $15 млрд на найближчі три місяці, аби закрити ці потреби. Для нас це так само важливо, як і зброя, яку ви надаєте для боротьби з російською агресією», — підкреслив очільник уряду.

Шмигаль підкреслив, що сьогодні Україна стоїть на захисті всієї Європи та світу.

«Ми довели свою стійкість. Показали, що готові тримати удар на всіх фронтах. Українська банківська система працює стабільно. Енергетична система працює стабільно. Запроваджені урядом податкові та кредитні стимули дозволили частині бізнесу відновити свою роботу», — зауважив Шмигаль.

Він також привітав пропозицію Європейської комісії виділити Україні 9 млрд євро в якості макрофінансової допомоги. За його словами, Україна також сподівається на швидке ухвалення рішення США щодо пакета допомоги в розмірі $40 млрд, з яких до $9 млрд можуть бути надані українському бюджету.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom