Споживання сталі в Китаї збережеться на рівні 2021 року

Share

Металургійна промисловість Китаю працюватиме стабільно до кінця 2022 року, оскільки попит зростатиме швидше за виробництво на фоні посилення політичної підтримки галузі. Такий прогноз зробили експерти Китайської асоціації чорної металургії, повідомляє SilkBridge.

Виробництво сталі у країні на початку цього року скоротилося. За даними асоціації, за перші три місяці Китай виробив 243 млн. тонн сталі, що на 10,5% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

В той же час асоціація очікує, що споживання сталі у другій половині 2022 року буде не нижчим, ніж у другій половині 2021 року, а загальне споживання сталі цього року буде приблизно таким самим, як і у попередньому.

Лі Сіньчуан, головний інженер Китайського інституту планування та досліджень металургійної промисловості в Пекіні, очікує, що споживання, що базується на будівництві нової сталевої інфраструктури, цього року становитиме близько 10 мільйонів тонн, що відіграє значну роль у сталому попиті на сталь.

Лу Чжаомін, заступник генерального секретаря асоціації, сказав, що уряд надає великого значення забезпеченню ресурсів сталеливарної промисловості країни. Китай, у зв'язку з цим, планує збільшити частку виробництва залізної руди за кордоном з 120 млн. тонн у 2020 році до 220 млн. тонн до 2025 року, а також збільшити внутрішнє виробництво до 370 млн. тонн і споживання сталевого брухту до 300 млн. тонн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom