Україна розраховує, що країни G7 розпочнуть підготовку до конфіскації активів РФ,- Шмигаль

Share

Україна розраховує, що країни G7 розпочнуть підготовку законодавства щодо конфіскації активів Росії на користь України

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у виступі перед Міністрами розвитку країн «Великої Сімки» 18 травня, передає прес-служба Кабміну.

За словами Шмигаля, після війни Україна відновлюватиме інфраструктуру та будуватиме якісно нову економіку на принципах сталого розвитку.

«Ключовим джерелом фінансування цього плану стане Фонд відновлення України, який буде наповнюватися з п’яти джерел. Але основою відновлення мають стати кошти окупанта. Як і будь-який агресор у майбутньому, Росія має розуміти ціну війни», — наголосив Шмигаль.

Прем’єр-міністр закликав країни «Великої Сімки» почати підготовку національного, а також міжнародного законодавства щодо конфіскації заморожених активів Росії та передачі їх на користь Україні.

«Таке законодавство вже розробляють Сполучені Штати та Канада. Важливо, аби всі наші партнери так само долучилися до цього процесу. Це питання справедливості, адже не можна допустити, щоб агресор зруйнував половину економіки України і не заплатив за це», — наголосив Шмигаль.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom