ЄС необхідно кілька днів для узгодження нових санкцій проти Росії

Share

Європейському Союзу необхідно ще кілька днів для узгодження шостого пакету санкцій проти Росії

Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, прибувши на зустріч зі своїми колегами з ЄС до Брюсселя, передає «Європейська правда».

«Як німці, ми знаємо, що нафтове ембарго – нелегкий крок. Деякі питання ще потрібно вирішити, і це відбудеться не сьогодні. Але я впевнена, що найближчими днями ми знайдемо угоду», – сказала Бербок.

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг також заявив, що очікує на узгодження шостого пакета санкцій найближчими днями.

«Зрозуміло, що певна потреба в обговоренні все ще існує, але я вважаю, що ми повинні прагнути того, щоб ці обговорення проводилися там, де вони мають бути, на Раді ЄС, щоб не створювати публічного іміджу розбіжностей. Росія спостерігає за нами», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз продовжує роботу над погодженням ембарго на імпорт російської нафти та має дійти згоди щодо цього питання на політичному рівні, тому що це стосується кожної з країн-членів.

Водночас, за даними Bloomberg, деякі країни ЄС допускають відтермінування заборони на російську нафту, щоб прискорити ухвалення шостого пакету санкцій – якщо не вдасться переконати Угорщину підтримати ембарго.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom