За перший тиждень роботи платформа «United 24» зібрала $25 млн

Share

Понад $25 млн надійшло на рахунки НБУ за перший тиждень роботи платформи «United 24», повідомив у своєму Telegram міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Пожертви на підтримку України надійшли з 72 країн світу. Серед найактивніших донорів — США, Велика Британія, Франція, Канада, Німеччина і Україна.

«Окрім того, через партнерський фонд Ukraine House зібрали 735 673 доларів. А ще 362 379 доларів надійшло в криптовалюті через платіжну компанію Whitepay. Вони надійдуть на рахунки НБУ найближчим часом», – сказано в повідомленні.

Протягом перших 7 днів кошти накопичувалися на рахунках НБУ. Тепер вони розподілятимуться на найбільш важливі потреби України.

5 травня президент Володимир Зеленський оголосив про запуск глобальної ініціативи «United 24». За його словами, фандрайзингова платформа – частина глобальної ініціативи United 24, яка була започаткована, щоб підтримати Україну.

Звітність міністерств та Нацбанку також перевірятиме компанія «Делойт» в Україні, яка є частиною міжнародної мережі Deloitte.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom