Голова ЄІБ оцінив вартість відбудови України в трильйони доларів

Share

Президент Європейського інвестиційного банку Вернер Хоєр підтримав план відбудови України вартістю у кілька трильйонів євро

Хоєр сказав, що Європу не можна залишати наодинці з тим, щоб оплачувати величезний рахунок від вторгнення Росії в Україну, який, за його прогнозами, може скласти трильйони, повідомляє «Економічна правда» з посиланням на Reuters.

Відповідно до плану Маршалла, реалізованого після Другої світової війни, США надали Європі сучасну економічну та технічну допомогу в еквіваленті приблизно $200 млрд протягом чотирьох років.

Говорячи про необхідність подібної програми для України, Хоєр сказав, що вартість відбудови країни обговорювалася на нещодавніх зустрічах в ООН, Міжнародному валютному фонді та Світовому банку у Вашингтоні.

«Чого коштуватиме відбудова, реконструкція України? Цифри літали по кімнаті… але одне мені цілком зрозуміло: йдеться не про мільйони, а про трильйони», – сказав Хоєр.

Зауваження Хоєра підкреслюють, як Європейський Союз готується подолати економічний вплив війни, що постійно зростає, використовуючи вплив паннаціонального ЄІБ, який зазвичай фінансує дороги, мости та іншу інфраструктуру.

«Це виклик для всього вільного світу – переконатися, що ця (підтримка – ред.) буде надана», – сказав Хоєр.

«Політичні лідери мають ухвалити рішення якомога швидше. Але я думаю, що нам потрібна структура, яка справді орієнтована на глобальну аудиторію, а не лише на платників податків у Євросоюзі», – заявив він.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom