Україна створить стратегічний запас палива, – ОП

Share

Україна створить додатковий стратегічний запас палива на кілька місяців уперед, який неможливо буде знищити

Про це на брифінгу заявив заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Буде створено додатковий стратегічний запас, який неможливо буде розбомбити та знищити, який створить стабільність та наявність нафтопродуктів на найближчі місяці», – сказав представник Офісу президента.

За його словами, наразі обсяги імпорту відповідають темпам щоденного споживання бензину та дизпалива в країні, а обсяги імпорту із західного кордону збільшено вп'ятеро порівняно з показником 1,5-місячної давності.

«Сьогодні в країну в'їжджає достатньо бензину та дизеля, щоб покривати щоденну потребу громадян», – запевнив Шурма.

Заступник голови Офісу президента нагадав, що російські війська розбомбили Кременчуцький НПЗ і десятки нафтобаз, а також перекрили можливість постачання палива Чорним морем. Крім того, наявні можливості постачання з Європи до останнього часу були не готові до задоволення потреб України, фактичне споживання якої бензину, дизпалива та зрідженого автогазу раніше становило близько 1 млн тонн на місяць.

«Тому сьогодні нам фактично з нуля доводиться відновлювати всю структуру постачання нафтопродуктів через наші західні кордони та наших західних партнерів», – додав представник ОП.

Зараз в Україні спостерігається дефіцит пального на роздрібному ринку, а великі мережі АЗС запровадили обмеження на продаж бензину та дизпалива в одні руки.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom