Держекоінспекція призупинила контроль за якістю бензину

Share

Державна екологічна інспекція, керуючись урядовою постановою про воєнний стан, з 13 березня 2022 року припинила державний нагляд, зокрема відбір зразків пального на українських АЗС.

Про це enkorr повідомили в Держекоінспекції.

Там зазначили, що  заходи державного ринкового нагляду з 24 лютого не проводилися лише на тих територіях, де відбувались активні воєнні дії, а з 13 березня їх в Україні загалом припинено на період воєнного стану.

«Відбір зразків нехарчової продукції не проводився й здійснюватиметься після припинення воєнного стану в Україні», – пояснили в ДЕІ.

Разом із тим в інспекції відзвітували, що протягом січня-березня 2022 року здійснено 113 заходів державного ринкового нагляду, за результатами яких ухвалено 148 рішень про вжиття обмежувальних (коригувальних) заходів з усунення формальної невідповідності, й застосовано штрафних санкцій на загальну суму – 1,2 млн грн.

Директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн повідомляв, що на тлі дефіциту в Україні частішають випадки шахрайства й реалізації неякісного пального на автозаправних станціях, виготовленого в кустарних умовах.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom