Польща може виступати великим транзитером палива для України, – Свириденко

Share

Польща може виступати великим транзитером палива для України, забезпечуючи надходження понад 200 тисяч тонн продукції щомісячно

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила перша віцепрем’єр – міністерка економіки Юлія Свириденко за підсумками польсько-українського енергетичного форуму у Варшаві.

Натомість, за її даними, за останній місяць обсяг надходжень склав 60 тисяч тонн.

«Нам вдалось посадити за один стіл представників польського та українського бізнесу, а також логістичні підприємства і компанії, які керують паливною інфраструктурою. Це дозволило знайти практичні рішення для збільшення об’єму поставок у найближчий час. Розраховуємо, що до Польського ресурсу ми зможемо залучити нафтопродукти із США, регіону Амстердам-Роттердам-Антверпен (АРА), німецьких, скандинавських і балтійських нафтопереробних заводів. Доставлятися пальне буде комбінованими видами транспорту через Польщу», – сказано в повідомленні.

Крім того, учасники форуму віднайшли технічні можливості для збільшення перевалки необхідних об’ємів. «Вже маємо підтвердження від однієї з провідних польських компаній PERN SA щодо додаткових потужностей», – зазначила Свириденко.

Також, для збільшення відвантажень синхронізували графіки роботи АТ «Укрзалізниця» та польської PKP.

«Тож очікуємо, що вже найближчим часом паливні ресурси доставлятимуться швидше, а на українських заправках зникнуть черги», – підсумувала міністерка.

Нагадаємо, раніше прем'єр Денис Шмигаль заявляв, що влада України має стратегію подолання кризи з дефіцитом бензину, який пов'язаний з наслідками війни. У майбутньому ціни на пальне можуть зрости на кілька гривень.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom