Україна заповнила другу частину опитувальника щодо членства в ЄС

Share

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 9 травня в Одесі зустрівся з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Шмигаль повідомив, що сьогодні Україна передасть ЄС відповіді на другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Євросоюзі.

Прем’єр-міністр України й президент Європейської Ради також торкнулися питання розблокування українських морських портів й скоординували подальші спільні кроки для розв’язання питання забезпечення експорту української аграрної продукції.

Крім того, сторони обговорили посилення санкційного тиску на Росію. Як підкреслив Шмигаль, важливо, аби Європейський Союз зберіг єдність та запровадив ембарго на імпорт нафти, адже це матиме потужний вплив на агресора.

Шмигаль подякував Євросоюзу за всебічну підтримку й фінансову допомогу в розмірі 1,5 млрд євро в рамках Європейського фонду забезпечення миру на потреби Збройних Сил України. А також за бюджетну підтримку України у розмірі 1,2 млрд євро.

Шарль Мішель зі свого боку зазначив, що Європейський Союз готовий продовжувати тиск на Кремль через провадження санкцій, і країни ЄС вже близькі до рішення про заборону імпорту російської нафти. Президент Європейської Ради запевнив, що вони підтримують ініціативу щодо відновлення зруйнованої інфраструктури України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom