АМКР провів відновлювальний ремонт ливарних кранів конвертерного цеху

Share

На металургійному підприємстві «АрселорМіттал Кривий Ріг» провели відновлювальний ремонт ливарних кранів № 12 і 14, скориставшись вимушеною зупинкою виробництва у конвертерному цеху.

«Ці крани використовуються для розливання сталі з ковшів у виливниці, а також для відправки ковшів з рідкою сталлю до відділення безперервного розливання. Навантаження на вузли та механізми величезне, а інтенсивна робота цеху до війни не дозволяла нам їх відновити, як слід», – розповів механік з вантажно-підйомних механізмів конвертерного цеху Олександр Котіков.

Під час ремонтних робіт обладнання почистили від пилу та бруду, замінили частину металоконструкцій, ходові колеса, вантажні канати, крюки, редуктори.

Роботи виконували спеціалісти цеху з ремонту металургійного обладнання № 4. За словами Сергія Федуніва, старшого майстра з ремонту обладнання ЦРМО-4, навантаження на ремонтників зросло через оскільки значна частина фахівців перебуває наразі на військовій службі.  

Наразі у розливальному відділенні тривають роботи з ремонту ливарного крану № 9А, а також кранів у міксерному та шихтовому відділеннях конвертерного цеху. 

АМКР також повідомив про заміну двох мостових кранів в агломераційному цеху № 1. Одни з них – у корпусі спікання, другий – на дільниці хвостових частин усіх шести агломашин цеху.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom