Україна вже домовилася про підтримку на $10 млрд, – Шмигаль

Share

Україна вже домовилася про підтримку на $10 млрд різними інструментами: кредитами, грантами, допомогою, проєктами. Понад $4,5 млрд вже отримано.

Про це заявив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль, передає прес-служба Кабміну.

«На травень ми очікуємо наступних $5 млрд. Домовилися особисто з керівницею МВФ Крісталіною Георгієвою, що Фонд допоможе зібрати Україні цю різницю щомісяця», – наголосив Шмигаль.

Також прем‘єр повідомив, що Канада одна з перших країн, яка ініціювала передати Україні частину SDR. Зараз ведуться переговори про відповідні рішення й з іншими партнерами. Крім того, вже є домовленості, що США в зазначеній різниці у $5 млрд даватимуть $2 млрд щомісяця.

«У пакеті підтримки для України на $33 млрд, який вони схвалили, понад $8 млрд — це на чотири місяці. Тобто вони щомісяця робитимуть внесок через адміністративний рахунок МВФ на суму понад $2 млрд», – зазначив Шмигаль.

В цілому, за словами глави уряду, потреби українського бюджету оцінюються сьогодні на рівні $4,5-5 млрд на місяць. Це, зокрема, постачання зброї, виплата додаткових збільшених платежів армії, гуманітарна, соціальна підтримка, розмінування.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom