Найбільша паливна компанія Китаю не планує нарощувати імпорт нафти з РФ

Share

Китайська компанія PetroChina Co., що входить до складу державного нафтогазового гіганта China National Petroleum Corp., не планує збільшувати закупівлю російських нафти і газу зі знижками, продовжуючи купувати енергоресурси в РФ лише за наявними контрактами

Про це фінансовий директор компанії Чай Шоупін заявив під час презентації звіту про результати роботи компанії у першому кварталі, повідомляє «Бізнес.Цензор» із посиланням на Bloomberg.

Він уточнив, що чинні угоди з російськими контрагентами виконуються у звичайному режимі, а оплата за ними продовжує здійснюватися в доларах США або євро попри міжнародні санкції проти кількох російських банків.

Як зазначає агентство, після вторгнення РФ в Україну кілька країн відмовилися від імпорту російської нафти, що змусило Росію намагатися продати її іншим покупцям з великими знижками. Зокрема, Індія сигналізувала про готовність купувати російську нафту за ціною нижче $70 за барель, що значно нижче ринкових цін, які значно перевищують $100 за барель.

PetroChina також планує активізувати свої зусилля з розвідки та видобутку нафти, оскільки вищі ціни на нафту сигналізують про нову реальність попиту та пропозиції, не пропонуючи конкретних деталей.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom