Саудівська Аравія інвестує $6 млрд у виробництва прокату та переробку металів для акумуляторів

Share

Міністерство промисловості та природних ресурсів Саудівської Аравії планує вкласти 6 мільярдів доларів у будівництво комплексу з виробництва товстолистової сталі й прокату, а також заводу з переробки металів, необхідних для виготовлення акумуляторних батарей для електромобілів. Загалом країна планує залучити у розвиток гірничо-добувного сектору 32 мільярди доларів інвестицій, повідомляє Reuters.

За словами міністра промисловості та природних ресурсів Бандара аль-Хораєфа, відомство планує надати фінансування для 9 проектів з видобутку корисних копалин і металів.

Королівство прагне диверсифікувати свою економіку, яка наразі базується переважно на видобутку та експорті нафти. Саудівська Аравія вкладає сотні мільярдів доларів у реалізацію плану Vision 2030, ініційованого правителем країни наслідним принцом Мохаммедом бін Салманом. Видобуток корисних копалин є одним із секторів, які планують розвивати.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Дев’ять проектів, анонсованих профільним міністерством, включають створення комплексу вартістю 4 млрд дол. із виробництва товстолистової сталі для суднобудування, будівництва, нафтогазового та оборонного секторів. Також планується будівництво «зеленого» заводу із виробництва плаского прокату для автомобільної, харчової галузі, приладобудування. Ще 2 млрд дол. вкладуть у реалізацію проекту з переробки металів для акумуляторів. Зазначається, що усі проекти вже реалізуються.

«Ці цільові інвестиції є важливим «авансовим внеском» у наших зусиллях вийти за межі розвідки та видобутку до побудови інтегрованих ланцюгів створення вартості, що є центральним фокусом нашої загальної стратегії видобутку», — сказав аль-Хораєф у заяві.

Наразі міністерство опрацьовує 145 заявок на отримання ліцензії на розвідку від іноземних компаній.

Минулого місяця уряд Саудівської Аравії підписав угоду про покупку від 50 000 до 100 000 електромобілів протягом 10 років у Lucid Group Inc, контрольний пакет акцій якого належить саудівському суверенному фонду PIF.