Нафтогазова компанія Shell планує продати бізнес в Росії, – ЗМІ

Share

Нафтогазова компанія Shell близька до продажу свого заправного бізнесу у Росії. Серед потенційних покупців – «Лукойл», повідомили джерела російського Forbes в компанії

Зазначається, що співробітникам російського офісу Shell повідомили, що компанія знайшла покупця на свій автозаправний бізнес. Угода ще не підписана, сторони перебувають у процесі переговорів.

За даними джерела, Shell продає всі заправки разом із персоналом із умовою, що співробітникам платитимуть поточні зарплати до кінця року.

Про те, що Shell оголосив російським співробітникам продаж мережі АЗС Forbes розказали й учасники ринку.

Представник Shell підтвердив, що компанія веде переговори із «незалежними зацікавленими сторонами». Він запевнив, що процес іде у повній відповідності до санкцій, законів і правил країн, в яких працює Shell.

Shell має в Росії понад 370 АЗС у 28 містах. Частина належить самій компанії, деякі працюють під брендом Shell за франшизою.

За даними учасників ринку, до бізнесу Shell придивлялися кілька гравців, у тому числі «Лукойл». «Лукойл» у російському офісі Shell вважають найімовірнішим покупцем.

Також Shell хоче передати й свій завод з виробництва мастильних матеріалів разом із боргами. Кредити ТОВ «Шелл нафта», на балансі якого перебувають АЗС і завод, становлять 9 млрд рублів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom