Фінська залізнична VR Group продасть активи у Росії

Share

Фінський державний залізничний оператор VR Group продасть активи в Росії. Компанія вже почала розірвання контрактів на перевезення з російською стороною, у тому числі з РЗ

Про це йдеться у заяві компанії, передає «Економічна правда».

У квітні VR Group повідомила про повне припинення вантажного сполучення між Росією та Фінляндією. У фінській компанії уточнили, що рух буде повністю припинений до кінця року.

«За нашими оцінками, до кінця літа трафік скоротиться приблизно на третину. Ми продовжуємо переговори про швидку зупинку сполучення. У будь-якому випадку, всі російські вантажоперевезення, які обслуговує VR, припиняться не пізніше ніж до кінця року», – сказав в. о. керуючого директора VR Group Топі Симола.

VR Group також веде переговори про продаж або припинення діяльності своїх філій Container Trans Scandinavian (CTS) та Freight One Scandinavian (FOS), а також своєї російської «дочки» Finnlog.

CTS надає послуги контейнерних перевезень, у ній VR належить 50%, ще 50% – «Трансконтейнеру». FOS – логістична компанія, в якій VR володіє 50%, ще 50% – у «Першої вантажної компанії».

Finnlog займається здаванням вагонів в оренду фінським клієнтам.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom