Банківська система України зустріла війну здоровою, – НБУ

Share

Українській банківській системі було вкрай важливо пережити шок перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну, заявив голова НБУ Кирило Шевченко

«Найважливішим для банків було пережити шок перших днів війни. І те, що вони з цим впоралися, — це не диво, а результат тривалої та інтенсивної роботи банківського співтовариства і НБУ», – цитує  Шевченка УНІАН.

За словами Шевченка, банківська система України до початку війни була добре капіталізована.

«Банківська система зустріла війну здоровою і добре капіталізованою, завершивши 2021 рік з черговим історичним рекордом прибутковості в 77,5 млрд грн. Це підтверджує результат оцінки стійкості банків, яку ми проводили минулого року, з акцентом саме на якість активів», – сказав він.

Шевченко зазначив, що був розроблений план, завдяки якому вдалося перевести банки на роботу в нових умовах: «Заздалегідь підготовлені плани безперебійної роботи дозволили банкам швидко забезпечити безперебійні канали зв'язку та енергопостачання, зберегти дані клієнтів, перезапустити інфраструктуру і багато іншого. Тобто вжити всіх необхідних заходів для оперативного переходу до роботи в нових умовах».

У перший день вторгнення, 24 лютого, Національний банк зафіксував офіційний курс гривні до долара на довоєнному рівні 29,25 грн/дол.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom