Польща пропонує запровадити спецподаток на російські енергоносії

Share

На саміті в Брюсселі Польща представить пропозицію ввести податок на російську сировину, заявила міністр клімату та навколишнього середовища Польщі Анна Моськва

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Польське радіо.

Перед вильотом до Брюсселя вона заявила, що такий податок переконає країни ЄС прискорити процес зменшення залежності від російських енергоносіїв.

«Я представлю цю пропозицію в деталях. Це буде спеціальний збір, податок, розмір якого залежатиме від ступеня залежності від російської сировини. Найочевидніше, податок стосуватиметься різного виду сировини. Такий крок має мотивувати країни пожвавити темпи зменшення залежності від РФ», – пояснила вона.

Моськва підкреслила, що, за пропозицією польського уряду, податок охоплюватиме всю російську сировину: вугілля, газ, нафту та інші похідні сировини. Вона додала, що новий податок буде створено за моделлю системи торгівлі викидами вуглецю, яка служить для декарбонізації європейської економіки.

3 травня у Брюсселі розпочнеться позачергова зустріч міністрів енергетики країн-членів Європейського Союзу. Політики обговорять шостий пакет санкцій ЄС, куди має бути включено ембарго на російську нафту.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom