Австрія заявила про готовність підтримати нафтове ембарго проти Росії

Share

Австрія не проти запровадження нафтового ембарго проти Росії, заявила міністр енергетики країни Леонора Гевесслер, пише УНН з посиланням на австрійське видання ORF

«Австрія готова послідовно підтримувати нафтове ембарго, якщо Єврокомісія та держави-члени ухвалять таке рішення», – заявила Гевесслер в кулуарах спеціальної зустрічі міністрів енергетики країн ЄС у Брюсселі.

Треба підготуватися, додала вона. Австрія вже припинила переробку російської нафти у березні. Однак у інших державах-членах ситуація інша. «Основною вимогою є те, щоб ми могли виконувати це разом», – сказала Гевесслер.

Ми чекатимемо пропозиції Єврокомісії, сказала Гевесслер. За її словами, зростання цін — це лише одне із «складних питань», які зараз обговорюватимуться. Водночас вона вказала, що кожне ембарго має наслідки. За словами міністра, рішення про санкції має бути ухвалено спільно, і наслідки мають бути спільними.

На зустрічі міністри хочуть поговорити про безпеку поставок до ЄС після того, як РФ припинила постачання газу до Польщі та Болгарії. Вочевидь, питання планів ЄС щодо можливого нафтового ембарго проти Москви також торкнуться.

Очікується, що 3 травня Єврокомісія завершить роботу над наступним, шостим пакетом санкцій ЄС проти РФ за її дії в Україні, який включатиме заборону на купівлю російської нафти, експорт якої є основним джерелом доходів Москви.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom