Shell відмовиться від нафтових сумішей з російською сировиною

Share

Shell відмовиться від закупівлі нафтопродуктів, які містять будь-яку частку сировини російського походження, повідомляє Reuters.

Найбільший у світі нафтотрейдер продовжував приймати з Росії продукцію у вигляді сумішей, де на російське пальне припадало менше за 50% палива. У ЗМІ це назвали «литовською сумішшю», оскільки таке пальне надходило з литовських портів. Тепер компанія відмовляється від такої «формули».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

У заявці на купівлю вантажу для авіаційного палива на торговій платформі Platts, з якою ознайомилося Reuters, Shell написала: "Умовою цієї пропозиції є те, що проданий і доставлений Продавцем товар не буде мати походження з Російської Федерації (РФ) і не було змішано з будь-яким продуктом, виробленим в РФ, і транспортування проданих товарів не почнеться з РФ або включати транзит через територію РФ».

Згодом речник Shell підтвердив агентству зміни в умовах закупівель. Водночас нові умови не впливають на закупівлі сирої нафти, від російської складової яких Shell поступово відмовляється.