Все більше українців повертається до роботи – опитування

Share

Темпи повернення українців до роботи зростають, свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Наразі серед тих, хто мав роботу до війни, продовжують працювати 59%, у березні таких було 46%.

Зокрема, зросла кількість тих, хто працює у звичному режимі (з 23 до 32%). Ще 24% працюють частково або віддалено, а 3% – почали працювати на новій роботі.

Найбільше тих, хто зараз працює, серед мешканців західних та центральних областей – близько 60%. Серед мешканців півдня працюють 52%, сходу – близько 40%. Поступове відновлення зайнятості спостерігається у центрі, на півдні та сході. Натомість на заході з початку квітня ситуація стабілізувалася.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Водночас 39% з тих, хто мав роботу до війни, наразі її не мають. Для порівняння, у березні таких було 53%, на початку квітня – 41%.

Половина опитаних (54%), які втратили роботу на час війни вірять, що зможуть повернутися на попереднє місце праці, 40% – не вірять. Найбільше останніх – серед мешканців сіл, старших опитаних та жінок.

Важливо, що дві третини респондентів, які втратили роботу внаслідок війни, готові змінити місце роботи. 58% респондентів не проти перекваліфікуватися на іншу професію, а 49% – готові працювати в іншому регіоні країни. Найбільше тих, хто готовий змінити свій фах та місце роботи серед мешканців східних регіонів.