Європа підтримує Україну в розвитку водневої енергетики, – Міненерго

Share

Європа вбачає Україну одним з ключових партнерів у майбутньому розвитку водневої енергетики

Про це заявила заступниця міністра енергетики Юлія Підкоморна під час презентації напрацювання Міненерго щодо розвитку водневої енергетики на засіданні правління Hydrogen Europe, темою якого стала Воднева стратегія України, передає прес-служба відомства.

 «Попри війну Україна дотримується планів щодо інноваційних підходів в енергетиці, зокрема, й щодо розвитку водневої енергетики. Європа вбачає Україну одним з ключових партнерів у майбутньому розвитку водневої енергетики. Впевнена, що водень буде відігравати ключову роль у розвитку «чистої», безвуглецевої економіки», – зазначила Підкоморна.

Зараз робоча група завершує розробку Водневої стратегії України.

Документ стане основою для впровадження державної політики поводження з воднем на основі стратегічних документів ЄС. Стратегія передбачатиме перспективи створення та функціонування інфраструктури магістрального транспортування водню, створення хабу із зберігання водню та перевезення його водним, залізничним та вантажним транспортом.

Учасники засідання високо оцінили напрацювання щодо Водневої стратегії. Вони запропонували продовжити діалог стосовно розробки документу і його подальшого втілення у відповідності до європейських стандартів.

Hydrogen Europe об’єднує понад 350 компаній, 20 регіонів ЄС та 30 національних асоціацій.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom