Данія зробила внесок у Фонд відновлення енергетичної інфраструктури України

Share

Данія зробила внесок у Фонд відновлення зруйнованої війною української енергетичної інфраструктури

Данія стала першим донором фонду, створеного Енергетичним співтовариством для відновлення в Україні зруйнованої війною енергетичної інфраструктури, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

«Щодня українські енергетики попри ворожі обстріли знову і знову відновлюють електромережі та газопостачання. Закликаємо наших міжнародних партнерів ставати донорами фонду,, аби допомогти українським енергетикам якнайшвидше повернути світло, тепло та воду сотням тисяч українських родин», – наголосив очільник Міненерго.

Директор секретаріату Енергетичного співтовариства Артур Лорковскі запевнив, що відповідні кошти будуть якнайшвидше спрямовані Україні. «Секретаріат разом із Міністерством енергетики України працюватимуть швидко, щоб усі виплачені внески спрямовувалися на задоволення найнагальніших потреб українського енергетичного сектору», – сказав він.

На початку квітня 2022 року Енергетичне співтовариство створило Фонд для відновлення зруйнованої війною української енергетичної інфраструктури. Передбачається, що його донорами стануть переважно держави-члени ЄС, а також міжнародні компанії і корпорації. Консолідовані кошти будуть спрямовані на відновлення енергетичної інфраструктури, яка була пошкоджена або зруйнована внаслідок бойових дій на території України.

Передбачається, що обрання постачальників будуть здійснювати міжнародні закупівельні агентства із досвідом у галузі енергетики.