Британія скасує тарифи на українські товари (ДОПОВНЕНО)

Share

Велика Британія скасує тарифи на українські товари для підтримки економіки України, йдеться у повідомленні на сайті уряду Британії

Зокрема, 25 квітня анонсовані нові заходи на підтримку України, які передбачають усунення усіх тарифів в рамках чинної угоди про вільну торгівлю між Британією і Україною та нові санкції проти уряду президента Володимира Путіна, передає УНІАН.

Так, усі тарифи на товари, які імпортуються з України, будуть зведені до нуля і усі квоти будуть усунені, що надасть Україні економічну підтримку у складний час.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Прем'єр-міністр Борис Джонсон раніше зобов'язався усунути тарифи для підтримки економіки України. З відповідним запитом звернувся уряд президента України Володимира Зеленського.

Крім того, Британія оголосила заборону на експорт товарів і технологій, які Росія може використовувати для репресій героїчного українського народу. До товарів може відноситися обладнання для прослуховування і моніторингу.

«Велика Британія відреагувала на наш запит про лібералізацію торгівлі і оголосила про скасування усіх без винятку мит та квот на імпорт українських товарів. Це дозволить Україні наростити експорт за товарними позиціями, що традиційно завозилися на британський ринок. Зокрема йдеться про борошно, зерно, молочну продукцію, м’ясо птиці та напівфабрикати, томатну пасту, мед, кукурудзу, пшеницю, соки, гриби, цукор тощо. Промислові товари вже користуються режимом безмитної торгівлі», – повідомила в своєму Facebook міністерка економіки Юлія Свириденко.

Тепер, за її словами, Україна зможе гнучкіше планувати експортну логістику та в перспективі збільшити експорт товарів з високою доданою вартістю.

«Лібералізація торгівлі – спільний внесок України та Британії в боротьбу з глобальною продовольчою кризою, що назріває у світі. Ми зможемо гарантувати продовольчу безпеку там, де вона сьогодні під загрозою через російську агресію», – повідомила Свириденко.

Вона підкреслила, що для України доступ до зовнішніх ринків – одна з основ економічного відновлення. Експорт стимулюватиме промисловий розвиток, нарощення виробництва та його інтеграцію до світових торговельних ланцюгів.

«Наразі ми ведемо переговори з усіма партнерами про лібералізацію торгівлі. Тому найближчими днями і тижнями чекаємо на новини і від інших партнерів. Для України важливо, що Британія показала приклад того, що повна лібералізація є можливою. Формалізація досягнутого рішення займе ще кілька днів, тому вже скоро наші експортери зможуть на практиці скористатися новими умовами торгівлі», – підсумувала Свириденко.