Ціни на руду та сталь в Китаї знижуються через можливий карантин

Share

Ціни на залізну руду і сталь різко знижуються на тлі занепокоєння ринку з приводу поширення нової хвилі коронавірусу в Китаї. Досі триває карантин в Шанхаї, а в останні дні посилились побоювання, що й інші частини країни, включаючи Пекін, можуть зіткнутися з жорсткими обмеженнями, пише SilkBridge.

Вересневі ф'ючерси на постачання залізної руди на Далянській товарній біржі на торгах у понеділок падали на 11%, до 786 юанів ($120) за тонну. На Сінгапурській біржі контракти на руду знижувалися на 6,2%, до $141,4 за тонну.

Ціна на жовтневі контракти на постачання сталевої арматури на Шанхайській ф'ючерсній біржі впала на 3,2% — до 4857 юанів за тонну ($740).

«Посилення ризиків, пов'язаних зі зростанням числа вірусних заражень, змушує зберігати обережність», – говорить ринковий стратег сінгапурської IG Ієп Жун Ронг.

Зокрема, 24 квітня китайська влада дала вказівку розпочати кампанію з обов'язкового тестування на коронавірус у районі Чаоян у Пекіні, а також наклали деякі обмеження на пересування в інших районах міста, повідомила місцева газета Beijing Daily.

«У найближчому майбутньому перспективи здаються ненадійними через очікування ще більшого виявлення захворювань, а вплив на економічні умови може виявитися тривалішим. Цього достатньо, щоб викликати якийсь розпродаж на ринку залізної руди через проблеми з попитом», — додав Ронг.

Експерт вважає, що частка оптимізму може бути пов'язана із зростанням інфраструктурних проектів, покликаних пом'якшити економічний спад у країні. Проте учасники ринку можуть віддати перевагу попередженню деяких ризиків, очікуючи більшої ясності щодо того, як обернеться ситуація з вірусом.