Південнокорейський POSCO показав рекордний прибуток за квартал

Share

POSCO Holdings Inc., холдингова компанія провідного виробника сталі у Південній Кореї, заявила, що її чистий прибуток у 1 кварталі 2022 року зріс на 68% у порівнянні з роком раніше через високі показники її філій, що не виробляють сталі, і підвищення цін на сталь, повідомляє Yonhap

Чистий прибуток компанії склав 1,9 трлн. вон ($1,52 млрд.) у січні-березні у порівнянні з чистим прибутком у 1,1 трлн. вон роком раніше. Операційний прибуток у 1 кварталі зріс на 43,9% у порівнянні з минулим роком і досяг 2,3 трлн. вон ($1,84 млрд.), а продажі виросли на 32,8% і досягли 21,3 трлн. вон.

Під час телефонної конференції менеджмент POSCO зазначив, що рекордні фінансові показники пов’язані з «підвищенням цін, починаючи з березня, у відповідь на різко зростаючі витрати на сировину, наприклад, нікель і вугілля». Окрім цього, вибухи на метзаводі в Україні викликали занепокоєння щодо поставок та підвищили ціни на сталь у Європі та США, повідомляє Reuters.

POSCO також повідомив, що досяг угоди з автовиробниками про підвищення цін на сталь у 2 кварталі, але переговори щодо ціни з трьома великими південнокорейськими суднобудівниками не завершені.

У березні 2022 року POSCO заснувала холдингову компанію, щоб краще розвивати підприємства, що не виробляють сталі, такі як акумуляторні матеріали та водень. У січні акціонери POSCO затвердили план трансформації металургії в холдингову компанію шляхом поділу на два суб'єкти господарювання. Після розділу POSCO Holdings Inc. зосередиться на плануванні фьючерсного бізнесу, дослідженнях і розробках, а також інвестиціях. Сталеплавильний бізнес залишається під назвою POSCO, який повністю належатимете POSCO Holdings.