Болгарія розгляне закупівлю української електроенергії, – Мінфін

Share

Уряд Болгарії розгляне питання про закупівлю виробленої Україною електроенергії

Про це у своєму Facebook повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Він зазначив, що провів низку зустрічей з колегами із Франції, Швеції та Болгарії.

«Нещодавно Україна приєдналась до європейської енергомережі, ставши членом ENTSO-E. Так, вироблена в Україні електроенергія зможе реалізовуватися на європейському ринку. Таку можливість обговорював з усіма європейськими колегами. Віце-прем‘єр-міністр, міністр фінансів Болгарії Асен Васильєв висловив готовність внести у порядок денний уряду розгляд питання щодо закупівлі виробленої нами електроенергії», – повідомив Марченко.

Він також подякував генеральному директору казначейства Франції Еммануелю Моліну за зусилля на всіх фронтах заради досягнення миру в Україні.

«Це фінансова допомога – кредит на пільгових умовах у 300 млн євро, лідерство на санкційному напрямі. Казначейство Франції стали одними з перших, хто ініціював заморозку активів ЦБ РФ. Запропонував французьким колегам приєднатись до просування в G7 та серед інших країн можливості запровадження додаткового податку на імпорт російських енергоносіїв», – повідомив Марченко.

Він також додав, що Королівство Швеція одними з перших долучилося до участі в фінансуванні України за допомогою Інструменту Світового Банку Free Ukraine.

«Отримав запевнення у підтримці України від Матільди Ернкранс, міністра міжнародного розвитку та співробітництва. У відповідь на наш запит Швеція готова активізувати роботу зі структурами ООН щодо питання централізованої роботи з українським урядом над гуманітарною допомогою для наших громадян», – підсумував Марченко.