Ferrexpo виділила на гуманітарні потреби ще $5 мільйонів

Share

Рада директорів гірничої групи Ferrexpo з активами у Полтавській області виділила додаткове фінансування для Гуманітарного фонду, створеного незадовго після російського вторгнення в Україну. Зокрема, загальний розмір фонду був збільшений на 5 млн дол, і тепер складає 12,5 млн дол, йдеться у повідомленні компанії для Лондонської фондової біржі.

Гроші направлять на фінансування гуманітарних потреб України, серед яких:

  • підтримка громад: закупівля електрогенераторів, палива, цистерн для води, продуктів харчування;
  • медичне забезпечення: закупівля автомобілів швидкої допомоги для лікарень, а також обладнання для лікування поранених;
  • підтримка біженців: ремонтні роботи та забезпечення приміщеннями в місцевих громадах, які використовуються для проживання;
  • матеріально-технічне забезпечення: допомога в доставці гуманітарних вантажів з Європи в Україну та переселенні тварин із зоологічних парків на сході України;
  • підтримка місцевої влади: закупівля електронного обладнання для документування збитків, завданих громадам по всій Україні.

На початку війни Ferrexpo виділила 1,5 млн дол на гуманітарні потреби, однак згодом збільшила розмір фонду до 7,5 млн дол.

У першому кварталі 2021 року Ferrexpo зменшила виробництво залізорудних окатків на 11% порівняно з показниками червертого кварталу 2021 року – до 2,713 млн тонн. В той же час цей обсяг відповідає показникам першого кварталу 2021 року.

Основною причиною зниження виробництва є «операційні та логістичні обмеження після вторгнення Росії в Україну», які й досі зберігаються та погіршують умови роботи гірничо-збагачувальних комбінатів Ferrexpo.