BHP скоротила продажі залізної руди через логістичні проблеми та COVID

Share

Найбільша у світі гірничодобувна компанія BHP Group у січні-березні 2022 року скоротила реалізацію залізної руди на експорт, оскільки на виробництво негативно вплинули проблеми з робочою силою, пов’язані з коронавірусом, та планове технічне обслуговування

Згідно виробничого звіту, квартальні продажі підприємств у Західній Австралії склали 67,1 млн. т, що на 8% нижчу, ніж у 1 кварталі 2021 року. У 4 кв-21 року цей показник складав 66 млн. т.  

BHP заявила, що нижчі обсяги видобутку залізної руди в Західній Австралії відображають «тимчасові обмеження робочої сили через COVID-19, нестачу машиністів та заплановані заходи з технічного обслуговування». 

Окрім цього, BHP стикається з проблемами, пов’язаними зі зростанням цінового тиску та посиленим контролем інвесторів щодо її управління ESG. Однак, сплеск цін на сировину, посилений війною Росії в Україні та проблемами ланцюга поставок, може допомогти пом’якшити певний вплив. 

«Нестабільність ринку та інфляційний тиск ще більше посилилися в результаті російського вторгнення в Україну. Ми очікуємо покращення умов протягом 2023 календарного року», – сказав Майк Генрі, генеральний директор BHP. 

«Наші серця разом зі всіма тими, хто постраждав від трагічних подій в Україні. Фонд BHP пожертвував $5 млн. на допомогу у боротьбі з гуманітарною кризою», – стверджується у виробничому звіті.