Китайський нафтогазовий гігант продає активи в США та Британії через страх санкцій

Share

Провідний китайський виробник нафти і газу CNOOC готується припинити свою діяльність у Великій Британії, Канаді та США через побоювання, що активи компанії можуть потрапити під західні санкції, пише Silk Bridge із посиланням на Reuters. Видання цитує власні джерела у галузі.

Відносини між Китаєм та країнами Заходу тривалий час були напруженими через питання торгівлі та прав людини, і напруженість зросла після вторгнення Росії в Україну, яке Китай відмовився засудити.

Минулого тижня Сполучені Штати заявили, що Китай може зіткнутися з наслідками, якщо допоможе Росії ухилитися від західних санкцій, які включають фінансові заходи, що обмежують доступ Росії до іноземної валюти та ускладнюють обробку міжнародних платежів.

Згідно з розрахунками Reuters, активи компанії, які включають частки у великих родовищах у Північному морі, Мексиканській затоці і великі канадські нафтоносні піски, виробляють близько 220 000 барелів нафтового еквівалента на день.

Минулого місяця Reuters повідомляв, що CNOOC найняла Bank of America для підготовки до продажу своїх активів у Північному морі, включаючи частку одного з найбільших родовищ у басейні.

Джерела повідомили, що, прагнучи піти із Заходу, CNOOC планує придбати нові активи в Латинській Америці та Африці, а також хоче приділити першочергову увагу розробці нових великих родовищ у Бразилії, Гайані та Уганді.