Швейцарія приєдналася до нового пакету санкцій ЄС проти Росії

Share

Влада Швейцарії оголосила про рішення приєднатися до пакету санкцій, ухваленого раніше у квітні ЄС щодо Росії та Білорусі

Про це йдеться у прес-релізі швейцарського уряду, передає Інтерфакс-Україна.

«13 квітня Федеральна рада Швейцарії ухвалила рішення приєднатися до нових заходів, розроблених ЄС щодо РФ та Білорусі», – сказано в повідомленні.

У ньому наголошується, що це рішення не поширюється на заходи ЄС щодо закриття портів для суден РФ, а також сухопутного перевезення вантажів, оскільки вантажівки й судна з Росії на практиці і так уже не можуть отримати доступ на швейцарську територію.

Раніше ЄС опублікував п'ятий пакет санкцій проти РФ та Білорусі. Під нові європейські санкції потрапили понад 200 фізосіб та 18 організацій. Також запроваджено санкції проти компаній, виробництво та технології яких пов'язані з російською агресією в Україні.

Крім іншого, п'ятим пакетом санкцій проти Росії передбачено ембарго на постачання в ЄС вугілля та інших видів твердого палива з РФ до ЄС, яке почне діяти з 10 серпня 2022 року, заборона на імпорт хлористого калію з Білорусі через Росію, заборона на доступ судів РФ до порти країн ЄС та заборона на доступ на свою територію дорожнього транспорту з РФ та Білорусі.