БЕБ зупинило експорт до Росії прокату на 52 млн грн

Share

Бюро економічної безпеки зупинило експорт до Росії прокату чорних металів на 52 млн грн

Про це повідомляє прес-служба БЕБ.

«На 17800 вагонів, які належать Росії та Білорусі, накладено арешт. Наразі співробітники БЕБ здійснюють аналіз та оцінку виявлених товарно-матеріальних цінностей. Так у Запорізькій області, працівники БЕБ, які перебувають у складі спеціальної групи, аналізують діяльність компаній, яким належить майно та оцінюють виявлені вагони та вантаж, що в них знаходиться», – сказано в повідомленні.

У межах кримінального провадження на території однієї із залізничних станцій Запорізької області встановлено 20 вагонів залізничного рухомого складу. Вони були завантажені прокатом чорних металів, які є власністю РФ. Вага товарно-матеріальних цінностей становить 1280 тонн, орієнтовна вартість – понад 52 млн грн.

У результаті заходів експорт прокату чорних металів до РФ зупинений.

Бюро економічної безпеки України вже отримало ухвалу суду, відповідно до якої на вагони накладений арешт із забороною відчуження, розпорядження та/або користування майном.

До Запорізької військово-цивільної адміністрації надана інформація про перелік виявлених вагонів та товарно-матеріальні цінності для ухвалення рішення щодо їх подальшої націоналізації.