«Укрметалургпром» призупинить членство у Worldsteel, поки асоціація не розірве зв’язки з РФ

Share

Об’єднання підприємств «Укрметалургпром» призупинить членство у Всесвітній асоціації виробників сталі Worldsteel

Про це йдеться у зверненні президента «Укрметалургпрому» Олександра Каленкова до голови Worldsteel Саджана Джиндала і генерального директора асоціації Едвіна Бассона.

«Війна, яку Росія цинічно іменує «спеціальною операцією», вже тягнеться більш ніж півтора місяці. За цей час росіяни продемонстрували найгірші сторони їхньої поведінки, руйнуючи житлові помешкання, лікарні, школи та дитячі садки, знищуючи тисячі ні в чому не винних людей – весь світ шокували їх звірства у Бучі, Бородянці, Краматорську та інших українських містах. Багато країн підтримують боротьбу України проти російської агресії не тільки постачанням військової техніки та обладнання, але й санкціями проти російського режиму, а багато міжнародних організацій вирішили негайно призупинити участь Росії у діяльності їх органів», – сказано в листі.

Каленков підкреслив, що українські металурги сподівалися, що Всесвітня асоціація виробників сталі як найкрупніша та найбільш поважна світова металургійна спільнота також призупинить членство російських компаній та асоціацій у своїх лавах. Проте, представники країни-агресора дотепер беруть участь у заходах Всесвітньої асоціації виробників сталі.

«Об’єднання підприємств «Укрметалургпром» як повноважний представник української металургійної спільноти не збирається брати участь у спільних заходах з Росією і інформує, що з сьогоднішнього дня об’єднання припиняє свою активність у будь-якому органі Worldsteel допоки російськи асоціації та компанії будуть продовжувати брати участь у діяльності Всесвітньої асоціації виробників сталі. В той же час, кожен з учасників Об’єднання підприємств «Укрметалургпром» ухвалюватиме рішення щодо продовження участі у діяльності Всесвітньої асоціації виробників сталі на свій розсуд, проте, як вже було зазначено вище, «Укрметалургпром» припиняє своє членство у цій асоціації», – сказано в зверненні.

Каленков висловив сподівання, що Worldsteel перегляне позицію щодо ситуації, що склалася, та надасть можливість українським та іншим цивілізованим асоціаціям і компаніям повернутися до активної участі у діяльності асоціації.