МВФ створить рахунок для коштів на підтримку України: На що підуть гроші

Share

Рада директорів МВФ ухвалила рішення про створення спеціального адміністративного рахунку для зарахування коштів на підтримку України

Про це повідомляє Національний банк України.

За даними НБУ, гроші, що надійдуть на рахунок, будуть спрямовані насамперед на забезпечення потреб платіжного балансу та державного бюджету для стабілізації економіки України.

«Ми очікуємо на фінансову допомогу від держав-членів МВФ. Крім того, переказувати допомогу зможуть не тільки уряди, але й міжнародні організації та міжурядові утворення. Створення цього важливого інструменту підтримки нашої держави було ініційовано канадським виконавчим директором у МВФ та відразу підтримано Директорами від нідерландсько-бельгійської групи країн, до якої входить і Україна, а також Nordic Baltic Constituency (група країн Скандинавії та Балтії)», – сказано в повідомленні.

У НБУ зазначили, що на сьогодні мають підтвердження про намір уряду Канади виділити до 1 млрд канадських доларів для переказу на цей рахунок.

«Ми надзвичайно вдячні країнам, що виступили ініціаторами створення рахунку для допомоги Україні, та керівництву МВФ за підтримку цієї ініціативи. Зі свого боку Національний банк знаходиться у постійному діалозі з нашими міжнародними партнерами для максимального наповнення цього рахунку фінансовими ресурсами, зокрема ініціював зустріч наступного тижня з послами країн «Групи семи», щоб обговорити майбутню підтримку», – заявив голова НБУ Кирило Шевченко.