З Маріуполя виїхали 13 тисяч робітників Метінвесту

Share

Із заблокованого російськими військами Маріуполя виїхали 13 тисяч працівників підприємств Групи Метінвест, що розташовані в місті, повідомив сайт MRPL.City. Загалом штат цих підприємств налічує більше 40 тисяч співробітників.  

Оскільки Росія до цих під не погодила жодного гуманітарного коридору, людям доводиться виїжджати із міста самостійно на власний ризик. Жодних гарантій безпеки чи припинення вогню вони не мають.  

У лютому та березні Метінвест продовжував виплачувати зарплату всім своїм робітникам з Маріуполя. Проте не всі з них можуть скористатися виплатами, оскільки в Маріуполі не працює банківська система, немає можливості ні зняти кошти, ні розрахуватися карткою.

Група Метінвест закликає всіх своїх працівників за можливості їхати до міст, де працюють підприємства компанії. Для працівників та їхніх сімей розгорнуто місця поселення, надається необхідна допомога. Відкрито вакансії для прийому на роботу.

Після виїзду на територію, підконтрольну Україні, усім працівникам радять зателефонувати на номер «гарячої лінії» 0800605000, повідомити свої дані та отримати рекомендації щодо подальших дій.