Австралія оголосила санкції проти ще 67 росіян

Share

Австралія запроваджує фінансові санкції та заборону на поїздки ще щодо 67 росіян у зв'язку із вторгненням Росії в Україну

Відтепер загальна кількість осіб і організацій, які потрапили під санкції, становить майже до 600, заявила голова МЗС Австралії Маріс Пейн, передає «Економічна правда» із посиланням на Reuters.

«Сьогодні я оголошую про 67 додаткових санкцій проти російських еліт та олігархів, тих, хто наближений до президента Росії Володимира Путіна, які сприяють і підтримують його обурливі дії», – сказала вона в Брюсселі.

Пейн зазначила, що нові списки з'явилися після «появи доказів військових злочинів, скоєних Росією в Бучі та інших містах навколо Києва».

Під санкції потрапили, зокрема, російський воєначальник, начальник Національного центру управління обороною Російської Федерації з грудня 2014 року, генерал-полковник Михайло Мізинцев і віце-прем'єр-міністр Дмитро Григоренко.

За словами Пейн, Австралія наклала санкції на близько 600 фізичних та юридичних осіб, включаючи більшу частину російського банківського сектору та всі організації, відповідальні за суверенний борг країни.

Раніше Австралія, зокрема, запровадила санкції проти олігархів Олега Дерипаски та Віктора Вексельберга, яких вважають пов'язаними з Путіним.